Nerds houden van lijstjes dus hierbij mijn persoonlijke top 10 van best gelukte bouwdozen.

  1. Heller – Citroën 2CV Pompier

205250-12155-33-pristine

De carrosserie ziet er precies goed uit. Niet te rood, niet te glimmend, een beetje tekening erin. De bankjes en de ladder zijn ook erg goed gelukt. Misschien had nog iets meer kunnen maken van de slangen en achteraf vind ik de belettering iets te wit. De mooiste auto.

Heller-Citroen Pompier13 Heller-Citroen Pompier17 Heller-Citroen Pompier09

  1. Ebbro/Tamiya Citroën 2CV Fourgonnette

Ebbro 2CV Fourgonnette

Helemaal goed. De carrosserie om dezelfde reden als de Pompier. Voor de rest alles gegaan zoals ik wilde en een plaatje van een auto.

0239_karjelle 0238_karjelle2cvFourgonnette-10

  1. Monogram Duesenberg SJ Torpedo Phaeton

Monogram Duesenberg SJ

Eerst een grote teleurstelling. De carrosserie was in geel plastic gegoten naar het voorbeeld uit The Great Gatsby en ik had hem zo gelaten. Dat is eigenlijk zelden een goed idee en hier dus ook niet: hij zag er gewoon niet uit. Bovendien bleek hij niet compleet, er ontbraken een paar kleine onderdelen waardoor ik de achterlichten niet kon monteren. Na een paar maanden heb ik hem voorzichtig waar uit elkaar gehaald en hem alsnog geairbrushed. De meest geslaagde kleurencombinatie tot nu toe met bruin, turquoise en crèmewit. Bovendien zelf de ontbrekende onderdelen gefabriceerd en de achterlichten alsnog gemonteerd. Triomf!

0101_karjelle0099_karjelle 0097_karjelle

  1. Heller Delage D.8SS

Heller Delage D8SS

Zo’n typische Heller met allerlei kleine gebreken die ik door volharding toch gekregen heb zoals ik hem hebben wilde. En wat een fraaie wagen!

0264_karjelle 0265_karjelle

  1. Tamiya Renault Alpine

Tamiya Renault Alpine

Zo’n typische Tamiya waar alles past. Ben het meest tevreden over de zelf gemixte kleur en de lak. Ook de bare metal foil zit er strak op. De metal decals plakten niet en de letters ALPINE heb ik op de voorkant met blanke lak vastgezet.

0194_karjelle0193_karjelle

  1. Italeri Cadillac V16 Town Car

Italeri Cadillac

Ik heb voor een wat onorthodoxe kleurstelling gekozen met oud-wit, bruin en koper. Het resultaat heeft de uitstraling van een overdadige rijkeluisauto, mede door de enorme hoeveelheid bare metal foil.

0210_karjelle 0209_karjelle

  1. Ebbro Renault 4 Fourgonnette

Ebbro Renault Fourgonnette

Ik heb wat lichte verwering toegepast. Wat roest en beschadigingen van een gebruikte bestelauto. Bovendien een eigen reclame op de zijkant.

0367_karjelle 0365_karjelle

  1. Tamiya Citroën 2CV

Tamiya Citroen 2CV

Dit is nog uit het handmatige tijdperk. Alles is met de hand gekwast maar daar zie je pas heel dichtbij wat van. De stoeltjes zijn prachtig gelukt in lichtblauw en bruin. De bare metal foil op de ramen is niet helemaal perfect.

0025_karjelle 0024_karjelle

  1. Hasegawa Lamborghini Miura

Hasegawa Miura

Door de grote voorruit zie je het interieur goed en vooral door de metalen decals van Hasegawa kun je er iets moois van maken. Mooi resultaat in donkergroen en goud.

0318_karjelle 0317_karjelle

  1. Moebius Hudson Hornet

moebius__53_hudson_-_box_top

Een bewerkelijke bouwdoos met veel afplakken en bare metal foil. De keuze om de dunne raamstijlen niet met bare metal foil te doen maar te airbrushen met metal color heeft goed uitgepakt. Met bmf wordt het meestal wat rommeliger. Hij is goed gelukt en een mooi voorbeeld van America’s Glorious Fifties!

0305_karjelle 0302_karjelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.