Vrouwen snappen niets van mannenhobby’s. Als vrouwen al een hobby hebben dan is het sociale aspect het belangrijkst. Bij mannen gaat het om competitie, jezelf bewijzen, jezelf verbeteren. Als vrouwen gaan hardlopen is het tempo zo afgesteld dat ze al hardlopend de hele week met elkaar kunnen doornemen. Mannen proberen elkaar eruit te lopen. Als vrouwen gaan vogels kijken dan genieten ze van de natuur en nemen de week met elkaar door. Wij maken onmiddellijk een lijst van alle vogels in Nederland en doen een wedstrijd wie er het meest gespot heeft. Probeer dus vooral geen indruk op een vrouw te maken met je hobby.

En wij modelbouwers weten: het is ook niet de meest glamoreuze hobby. Het is dus niet verstandig als je, op een feestje bijvoorbeeld, een leuke vrouw ziet om gelijk te beginnen over de Tiger TVI-E van Zvedza, of in mijn geval, de Packard Speedster van Monogram, die je aan het bouwen bent. Goede kans dat de dame in kwestie iets zal zeggen als: “Goh, interessant, maar ik ga nu even een paar meter verderop staan, in die hoek daar, waar ik je niet meer kan horen”.

Je moet het met beleid doen. Niet gelijk vol vuur van wal steken, als ze vraagt wat je zoal doet in je vrije tijd. Bouw het langzaam op. Ik heb hiervoor een aantal aanvliegroutes ontwikkeld die het aanmerkelijk acceptabeler maken.

Medisch
“Ja, ik moest van de dokter echt aan mijn fijne motoriek gaan werken anders zit de boel binnen de kortste keren vast. Reuma aan de vingers zie je. Zodoende ben ik met modelbouw begonnen. Wel een nerd-hobby hoor, haha, maar je moet toch wat hè?”

Cultureel-antropologisch
“Nou schrijf ik een boek over de nerd-scene in Nederland en om me toch goed in die mensen te kunnen verplaatsen ben ik met modelbouw begonnen. Jaja, compleet met verfjes en lijmen enzo. Ja, van die bouwpakketjes van tanks en vliegtuigen. Je moet wel, om echt in hun belevingswereld te raken, om hun idioom te spreken.”

Kunstzinnig
“Ik ben nu bezig met een spannende live-performance waarbij ik door het in elkaar zetten van modelbouwdozen een intrigerende paradox creëer tussen de kunstmatige realiteit van in plastic gevangen oorlogstuig en mijn eigen exaltische artistieke leven.”

Historisch
“Ik doe onderzoek naar de ontwikkeling van de personenauto in Nederland en als onderdeel daarvan bouw ik nu plastic schaalmodellen van auto’s van alle tijdperken. Zo wordt duidelijk hoe de technologische vooruitgang ons autorijden heeft beïnvloed.”

Binnenlandse veiligheid
“Als marinier zijnde moet ik natuurlijk weten hoe militair materieel in elkaar zit, zodat je in conflictsituaties weet hoe je zoiets onschadelijk moet maken”

Emotioneel
“Ja mijn grootvader deed dat altijd hè? Dus ik ben er na zijn dood mee begonnen omdat ik het idee heb dat ik dan toch een beetje dichter bij hem ben.”

Erotisch
“De geur van plastic en acrylverf windt me altijd enorm op”

(Okee, die laatste is misschien toch minder verstandig als je iemand voor de eerste keer spreekt. )

In ieder geval, doe er je voordeel mee. En hou je vast aan de enige zekerheid die je hobby je in deze situaties biedt: als ze zegt:””Goh, modelbouw, interessant zeg, daar wil ik echt heel graag meer over horen”, dan weet je zeker dat ze aan het flirten is.

Karjelle

 

3 thoughts on “Modelbouw en vrouwen

  1. Grappig, ik ben zonder enige twijfel een vrouw. En ik ben begin mei begonnen met modelbouw. Eerst de heller Renault. Nu een revell Bentley. Leuk en ontspannend om te doen.

    1. Zeldzaam en leuk. Ik had niet gedacht dat de eerste echte reactie op mijn site van een vrouw zou zijn, hopeloos ouderwets als ik ben. Hopelijk doe je hier wat inspiratie op.

      1. Ja echt grappig. Ik google de op vrouw modelbouw omdat ik me afvroeg of er vrouwen waren die dit ook deden. Waarschijnlijk zal dat wel een minderheid zijn. Ik zal binnenkort eens verder kijken op je website. In ieder geval, leuk idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.